werkbank

mijn tuinkas in de nog wat kale moestuin

Al een poosje heb ik een tuinkas in de tuin. Ik heb een leuke tweedehands exemplaar gevonden via marktplaats. Eerst moesten we hem uit elkaar halen in de tuin van Mieke en daarna bij ons thuis weer in elkaar zetten. Na veel vijven en zessen is de kas in elkaar, hij is nu wind en waterdicht en heeft een paar nieuwe onderdelen 🙂

 

tuinkas

Al een poos stond een tuinkas op mijn verlanglijst. Om de juiste keus voor mijn tuin te vinden, heb ik dit artikel via mooie moestuin doorgelezen. Zelf hou ik van hergebruik, dus ik ben begonnen met zoeken op marktplaats. Maar er zijn uitereaard veel mooie nieuwe exemplaren te vinden. Toen we de kas hebben gevonden heb ik een goede plek in de tuin gezocht waar de kas goed tot zijn recht komt.

 

inrichting van de tuinkas

Uiteraard dacht ik na over de inrichting en de gewassen die ik wilde kweken in de kas. Ik heb gekozen voor de aubergine, de paprika, de komkommer en de tomaat. Ook maak ik plaats voor de zoete aardappel en de artisjok.
Verder moet er ook een handige plek zijn zaden op te kweken om later in de moestuin uit te zetten. Ik heb hiervoor een luxe werkbank van relaxliving. De werkbank is niet te breed, maar biedt ruimte genoeg. Ook zit er een prettige zinken bak in, waardoor je makkelijk potjes kunt vullen en plantjes erin zetten. Op de plank kun je nog spulletjes zetten die je veel gebruikt bij het verpotten en het kweken. Ik ben er reuze blij mee!

tuinkas

mijn tuinkas met de luxe werkbank van relaxliving

tuinkas

de tuinkas met werkbank van relaxliving   

werkbank

plantjes verpotten op mijn werkbank

tuinkas

de luxe werkbank past ook op een ander plekje