een mini kas om zelf te maken

een mini kas van een fles via 1001gardens

een mini kas van een fles via 1001gardens

Maart en april zijn de tijden waarin je je zaden op gaat kweken en daar kun je ontzettend veel spullen voor aanschaffen. Overal (in de tuincentra, bij de bouwmarkten en andere warenhuizen) zie je spullen die je kunt gebruiken als je zelf wilt zaaien. Spullen zoals bijvoorbeeld een mini kas, zaaipotjes, zaaigrond, schepjes, zaden, labels en ga zo maar door.
Je kunt makkelijk veel geld spenderen en de mooiste spullen kopen. Uiteindelijk komen die in de weg te staan in je schuur, want kasjes heb je maar een kleine periode nodig. Kortom: je kunt er een aantal kopen, maar je kunt ook in je kast kijken en mini kasjes maken met spullen die je al hebt.

 

mini kas

De mini kas die je van afvalmateriaal maakt, kun je ook rechtstreeks in de tuin gebruiken als het zaadjes/plantje groot genoeg zijn. Dan helpt het mini kasje het plantje om warm te blijven als het toch net nog te koud is. Ook zorgt het kasje dat slakken en ander ongedierte niet bij de malse verse blaadjes kunnen komen en het op gaan eten. Uiteraard mogen de dieren af en toe best mee eten, maar dat hou ik graag in proportie! Wij willen ook wat aan onze inspanning overhouden!

mini kas

een mini kas gemaakt van een hanging basket via gardenersworld

mini kas

een minikas gemaakt van een paraplu via gardentherapy

mini kas

een mini kas van oude cd doosjes via curbly

mini kas

een hangende mini kas via craftaholicsanonymous

mini kas

een kas eenvoudig gemaakt van hooibalen via appalachianfeet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *