Augustus 2016

Na 5x bonen leggen slaan er 2 planten aan.. Jammer, het is geen goed bonenjaar?. Maar aan deze 2 planten hangt een fijn maaltje!


5 mei 2016

Vandaag hard gewerkt, de kas is van buiten en binnen klaar! Dan kunnen we nu de zaailingen gaan planten. Ben benieuwd of de komkommer, aubergine, paprika en tomaat het naar hun zin gaan krijgen?.


24 april 2016

De kas is bijna klaar, de aardappelen en aardperen komen al boven de grond.. De eerst gezaaide groente op de koude grond staan te ontkiemen. Mijn zaailingen binnen hou ik daar nog maar even. Na de hagel- en sneeuwbuien van afgelopen weekend gun ik ze nog de warmte van mijn huis. Ze hebben nog elke dag mijn aandacht nodig, als ik ze vergeet ? dan droogt alles uit. Het project met de zoete aardappel verloopt goed! Gazodoor aardappel!


26 maart 2016

Vandaag hebben we de basis van de tuinkas geïnstalleerd in de tuin. Een flinke klus: ingraven, inmeten, juiste stukken neerzetten 🙂 … Maar het is gelukt. #blij. Verder ben ik begonnen met het indelen van de moestuin en heb stokken geplaatst in de daarvoor bestemde bedden. Deze dag hebben we ook het laatste maaltje boerenkool gegeten en genoten van de nieuw uit te lopen planten! Heerlijk: lente!

IMG_0775

IMG_0787

IMG_0793

14 maart 2016:

De eerste zaailingen zijn opgekomen. Ze vragen om een beetje meer ruimte, dus ik heb ze in kleine potjes gezet. Nu ze meer ruimte hebben zullen ze vanzelf groter groeien. Laatdelentemaarkomen!

IMG_0706

6 maart 2016:

Vandaag de kas opgehaald in Drenthe. Helemaal uit elkaar gehaald en thuis begonnen aan de schoonmaak. #klusje! Nu nog in elkaar zetten op de juiste plek. Dat gaat nog even duren….

tuinkas

Bewaren