gevlochten moestuinbakken

mijn moestuin die begint met moestuinbakken

Ik ben blij met de moestuin in de achtertuin. Je hoeft de achterdeur maar uit te lopen en je bent er, om water te geven, een rondje te inspecteren, of een maaltje te halen om te gebruiken in de keuken.

 

gevlochten moestuinbakken

Al een poosje wilde ik de moestuin uitbreiden, maar ik wist niet zo goed hoe ik dit aan wilde pakken. Ik wilde graag een fijne plek met veel zon, maar wilde ook niet de rest van de tuin verbouwen en omgooien. We kwamen ineens op een slim plan en hebben een aantal moestuinbakken neergezet. Er zijn veel verschillende moestuinbakken in de omloop, bij Gadero kun je een aantal verschillende bakken vinden.

Het voordeel van een moestuinbak is bijvoorbeeld:
* de moestuinbak is wat hoger, waardoor je er gemakkelijker bij kunt en de planten gemakkelijker kunt onderhouden…
* de moestuinbakken warmen gemakkelijk op, de kou is sneller uit de grond na de winter…
* doordat de bakken hoger staan, kun je voor ijsheiligen al makkelijker planten laten groeien en dus eerder oogsten…
* de slakken kunnen er minder makkelijk bij, maar: mmm ik heb er wel een paar slakken uit de bak moeten halen…
* de bakken zijn opgevuld met zakken moestuinaarde, deze grond is luchtiger en losser, waardoor bollen, wortels en knollen makkelijker kunnen groeien. In mijn grote moestuin lukt dit moeilijker omdat we daar kleigrond hebben…
* omdat de bakken wat hoger zijn, kunnen er minder onkruidzaden in terecht komen en dan is er minder onderhoud…
* je kunt de bakken overal neerzetten zonder de tuin ingrijpend te moeten veranderen. Zorg voor een plekje in de zon…

 

Blij

Ik ben in ieder geval blij met mijn gevlochten moestuinbakken, ik heb verschillende gewassen naast elkaar gezet die ik niet in mijn gewone moestuin kon zetten. Het was erg leuk om een plannetje te maken en het is iedere keer een feestje als ik langs de bakken loop. Het ziet er lekker uit, we gaan ervan genieten!

gevlochten moestuinbakken

de gevlochten moestuinbak begin mei

gevlochten moestuinbakken

de gevlochten moestuinbak begin juni

gevlochten moestuinbakken

de peultjes doen het goed in de bak

moestuinbakken

de paksoi in de moestuinbak

Bewaren