boeken

boeken over moestuinieren

Ik hou van boeken, gewoon: om ze te lezen, te bekijken en fijne tips te lezen. Om het aankomende jaar mijn moestuin goed aan te pakken, ben ik voor het hele jaar een plan aan het maken. Voor het maken van deze plannen, was ik op zoek naar inspiratie.

Boeken over de moestuin

Als je in de boekenwinkel of de bibliotheek kijkt zijn er veel boeken over moestuinieren te vinden. Ik hou van bladeren, kijken en bladeren, uiteindelijk heb ik deze 3 boeken gekocht en gebruikt voor het maken van mijn plannen:

1. De moestuin van mme Zsazsa van Dorien Knockart en Kim Leysen.
Het een erg dik en mooi boek┬á en ik val gewoon voor een mooie vormgeving. Het boek staat bomvol handige gebruikerstips, overdenkers en achtergrondinformatie. In het midden van het boek staat per groente 2-3 pagina’s boordevol handige weetjes en verzorgingstips. Halverwege het boek staan leuke recepten die je met deze groentes kunt koken. Mjam.. Lekker!

boeken

de zaaiagenda van Hans van Eekelen

2. De zaaiagenda van Hans van Eekelen.
Dit boek is een handig naslagwerk, waarin je per dag/week/maand kunt lezen welke groente je nu kunt zaaien of poten. Ook staat er veel achtergrondinformatie in en vind je ook handige informatie over welke groente je juist niet naast elkaar moet zetten. Handig om te weten!

boeken

de eerlijke moestuin van Annemieke van Deursen

3. De eerlijke moestuin van Annemieke van Deursen.
Dit is een heerlijk dun boekje waar helder per maand staat beschreven welke zaken in je moestuin moet gaan aanpakken. Er staan echt veel handige tips in om eerlijk met de tuin om te gaan. Een bron van achtergrondinformatie waar ik blij van word.

Kortom: een handige boeken om op een verloren moment even in te bladeren of om even snel iets op te zoeken. Ik ben er blij mee!